Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Ingrediënten

De ingrediënten in Juvo

INGREDIENTEN IN JUVO RAW MEALS EN JUVO SUPERFOOD


Juvo maakt gebruik van ruim 70 (!) verschillende verse plantaardige ingrediënten om de maaltijdshakes en de superfood samen te stellen. Elk ingrediënt is zorgvuldig geselecteerd en uiteraard gecontroleerd door externe partijen. Juvo kiest altijd voor een ingrediënt is zijn krachtigste vorm; dus kiemen die op kiezels overleven, alleen onbeschadigde planten, alleen wilde bessen van geschoolde plukkers en gevriesdroogde grondstoffen van GMP-leveranciers. De ingrediënten worden zo "heel mogelijk" gebruikt; wortel, steel, bladeren en vruchten om alle hulpstoffen en co-factoren te benutten. Elk micro-nutriënt heeft een matrix van co-factoren die zorgen voor een goede vertering en opname. 

Juvo Raw Whole, Juvo Slim en Juvo Proteïnen zijn samengesteld uit verschillende groepen van ingredienten. Klik op de "ingredienten-juvo" voor gedetailleerde informatie. Mocht u nog vragen hebben, bel ons dan even.

Aarde = Paddenstoelen, Kiemen, Zaden, Mineralen
Water = Zeegroenten (wieren en algen)
Lucht = Grassen, groenten, hele granen
Vuur = Fruit, bessen en vitaminen

ingredienten Juvo

RAW WHOLE FOOD INGREDIËNTEN

  • GRANEN
    Hennep: Hennepzaad de rijke bron voor alle aminozuren in een licht-verteerbare vorm, en een bron die alle essentieële vetzuren (omega-3 en 6) bevat in een ideale verhouding 4:1. Daarnaast is hennep rijk aan antioxidanten en mineralen. 
  • Gierst/Millet: Gierst is een zeer oude graansoort, rijk aan silicium, glutenvrij en licht verteerbaar. Aanbevolen om met rijst te combineren.
  • Quinoa: Eigenlijk is quinoa geen graansoort. Het wordt ookwel "astronauten-graan" genoemd. Bron van eiwitten, E, B2, ijzer, koper, calcium, magnesium, mangaan, ijzer. Glutenvrij. Quinoa bevat alle aminozuren en gezonde vetten.  Houdt het spijsverteringsstelsel gezond, geeft antioxidanten (SOD) en energie (B2). Verzadigt snel en helpt bij afvallen.
  • Amaranth: Glutenvrije graansoort, verre familie van quinoa, rijk aan B, E, magnesium, fosfor, kalium en zink.
  • Gerst: Belangrijke rijke graansoort. 
  • RIJST
    Bruine rijst: Bruine rijst met vlies, bruine rijst-meel, bron van vitaminen (A en B-complex), mineralen eiwitten, vetten en vezels. Perfect-food.
  • Rijst - proteïnen: Geconcentreerde proteïnen uit hele bruine rijst, biologisch, koud-proces = raw.
  • KIEMGROENTEN
    Alfalfa: Alfalfa ook luzerne-klaver genoemd is de rijkste bron van mineralen; ijzer, fosfor, calcium, potassium en magnesium. Bron van beta-caroteen, vitamine A, E, B6, K en D. 
  • Broccoli-kiemen: Brocoli-kiemen helpen het lichaam in zijn eigen antioxidant-activiteit. Bron van SGS (sulforafaan glucosinolaat), de indirecte anti-oxidant. De glucosinolaten, sulfurofaan en indool-3-carbonyl. (ACS en AJCN).   
  • Mosterd-kiemen: Mosterdkiemen bevatten veel mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, ijzer en vooral zwavel.
  • Gerst-kiemen: Gerstkiemen zijn rijk aan vitaminen en mineralen.
  • Tarwe-kiemen: Tarwekiemen rijk aan eiwitten, vetzuren, koolhydraten en vitamine E.
  • Boekweit-kiemen: Boekweitkiemen bevatten alle eiwitten en essentiele aminozuren. Rijk aan lecithine, ijzer, biofavonoïden, flavonen, Q10, vitaminen en mineralen. 

GRAANGRASSEN
Tarwe-gras, haver-gras, kamut-gras, gerst-gras; het jonge gras (10 dagen) bevat veel chlorophyl en een breed spectrum aan vitaminen (A, B, C, K), mineralen (kalium en ijzer) en belangrijke phyto-nutriënten. Rijk aan enzymen (o.a. glutathione, peroxidase en catalase die het gehalte aan superoxide dismutase verhogen). 

  • GROENTEN
    Rode Biet  Rode biet is een bron van vitamine C, A, foliumzuur, magnesium, kalium, lipopeen, betalaïne, betaïne, antioxidanten en vezels. Verbetert o.a. het uithoudingsvermogen.
  • Peen Wortel bevat veel vitamine A, C, niacine, beta-caroteen en falcarinol.
  • Kool Kool bevat C, K, sulforafaan en glucosinolaat.
  • Tomaat Tomaat bevat het belangrijke antioxidant lycopeen, vitamine A, luteïne en zeaxanthine. 
  • Grote Klis Rijk aan inuline en mineralen. 
  • Agave Rijk aan inuline. Zoete smaak.
  • Rode klaver Rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen en isoflavonen.
  • Groene thee (extract) Groene thee bevat een belangrijke antioxidant genaamd catechine (EGCG, een flavonoïde), stimulantia zoals theobromine en theofylline.  
  • Spinazie Rijk aan o.a. ijzer, A (retinol), K,  foliumzuur, kalium en magnesium, antioxidanten, bevat neoxantine, violaxantine, flavonoïden, luteïne en zeaxantine. 
  • Brandnetel Brandnetel heeft veel goede eigenschappen. Helpt bij de opname van calcium en ijzer.
  • Peterselie Peterselie bevat vitamine A, K en C, flavonoïden (luteoline) goed voor de weerstand.
  • Prei Prei, o.a. vitamine B6, foliumzuur en mangaan.
  • Boerenkool Boerenkool is rijk aan K, A, kalium, foliumzuur en magnesium. Bevat flavonoïden o.a. quercetine en glucosinolaat kaempferol.
  • Yerba mate Yerba mate, thee van de Ilex paraguarensis. 
  • Radijs Hoog in vitaminen C.  
  • SUPER-FRUIT
    Acerola Acerola, het superfruit, rijk aan vitamine C en antioxidanten. 
  • Goji bessen Goji-bessen, rijk aan fytochemicaliën zoals zeaxanthine, betacaroteen en superoxide dismutase,  betaïne.
  • Framboos Framboos is rijk aan vitamine C en bevat o.a. het phytonutriënt tannine.
  • Blauwe  en rode Bosbes Bosbes is rijk aan vitaminen en mineralen en antocyanine. 
  • Citroen Citroen is een bron van vitamine C.
  • Sinaasappel (schil) Sinaasappel-schil is rijk aan calcium, kalium, foliumzuur, vitamine C en flavonoïden en polyfenolen.
  • Ananas Ananas is een bron van vitaminen mineralen en het enzym bromelaïne.
  • Banaan Banaan bevat kalium, magnesium vezels en B6. Bananen zijn rijk aan FOS, fructo-oligosachariden.
  • Mango Mango's bevatten lupeol en mangiferine.
  • Lingonbes Lingon-bes, het nieuwe superfruit. (glutathione).
  • Granaatappel Granaatappel bevat C, B5m kalium en polyfenolen. 
  • Cranberry Cranberries een bron van vitamine C.
  • Zure kers Zure kers bevat vitaminen.
  • Rode peper Rode peper bevat vitamine C, B6.
  • Hibiscus Hibiscus (Chinese roos) is rijk aan stoffen. Bevat alpha amylase-remmers (phaseolamin). Amylase is het enzym dat complexe koolhydraten afbreekt zodat het lichaam deze kan opnemen. 
  • Pompoen Pompoen is rijk aan calcium, alpha- en beta-caroteen, kalium, C, E, magnesium en zink. .
  • Groene koffie Groene koffie.
  • Cactus Nopal Cactus nopal heeft een lipofiele werking, bindt het vet in de voeding zodat deze niet wordt opgenomen.
  • Luohan Chinese bes rijk aan vitamine c.  Let op, dit ingrediënt wordt in de USA-formule gebruikt, niet in Nederland.
  • PADDENSTOELEN (ADAPTOGEEN)
    Agaricus Agaricus bevat o.a. polysacchariden (beta-glucanen). 
  • Cordyceps  Cordyceps is een kostbare paddenstoel, vitaliserend.
  • Maitake Maitake bevat o.a. glucanen.
  • Reishi Reishi bevat o.a. calcium, zink, ijzer, koper, mangaan en germanium. 
  • Shitake Shitake o.a. de glucanen. 
  • ZEE-GROENTEN
    Nori Nori is een bron van calcium, fosfor, ijzer, kalium en vitamine C.  Bevat o.a. vitamine B1 
  • Spirulina Spirulina (alg) is een met een zeer breed spectrum aan voedingsstoffen in hun natuurlijk omgeving, dus met alle co-factoren die nodig zijn voor opname in  het  lichaam. De "multi" van moeder natuur. Rijk aan omega-3, B, C, beta-caroteen en mineralen. 
  • Chlorella Chlorella (alg) (RNA/DNA), Breed spectrum aan voedingsstoffen.
  • Aquamin De rode alg Lithothamnion leeft op slechts 3 plekken ter wereld o.a. Ierland en Ijsland. Tijdens zijn leven absorbeert de alg essentieële mineralen en sporenelementen uit het zeewater. De alg bevat calcium, magnesium en 74 andere sporenelementen zoals zink,  ijzer  en selenium . De algen eindigen hun leven op de zeebodem waas hun skeletten calcifiëren. De overblijfselen van de algen worden opgezogen, gewassen, gedroogd en gemalen en vervolgens toegevoegd aan Juvo. Een natuurlijk multi-mineraal. Helaas zijn de aquamin producten wel heel natuurlijk, onbewerkt maar niet biologisch. Vergelijkbaar met zalm: de gekweekte zalm is bio, de wilde zalm niet......

ANTI-OXIDANTEN IN JUVO
James Hwang heeft bij het samenstellen van de Juvo-producten ook goed gekeken naar de antioxidant-waarde van de gevriesdroogde granen, groenten en fruit.De antioxidant-waarde van voeding wordt uitgedrukt in een ORAC-waarde. ORAC is een afkorting die staat "oxygen radical absorbance capacity". ORAC is een meeteenheid voor de mate, de capaciteit, waarin een voeding in staat is vrije radicalen te absorberen. Bekende voeding met een hoge orac-waarde: kleurrijke bessen en donkere groenten.

Dagelijks 2 ons groenten en 2 stuks fruit zorgen voor voldoende ORAC.

ORAC-WAARDEN VAN DE JUVO-MAALTIJDSHAKES
 
JUVO Raw whole = 2400 ORAC per portie. (40 gram)
JUVO Slim = 4200 ORAC per portie. (40 gram)
JUVO Superfood = 550 ORAC per portie (6 gram)
JUVO Proteïnen = 3100 ORAC per portie. (40 gram)