Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

afvallen-en-detoxen

Afvallen en detoxen

Stap 1 is ontzuren

LICHAAM ONTZUREN MET ALKALISCH JUVO ORIGINAL

JUVO RAW FOOD MAALTIJDVERVANGER IS ALKALISCHE VOEDING DIE HELPT HET LICHAAM ONTZUREN.
Verzuring van het lichaam is het opstapelen van zuren in het bindweefsel. De oorzaken van verzuring zijn; stress, veroudering, te weinig bewegen en een te zuur dieet. Maar ook milieuvervuiling, roken, medicijngebruik en straling beïnvloeden het zuur-base evenwicht. Verzuring van het lichaam kan leiden tot verschillende kwalen en aandoeningen.

Ontzuren met voeding is een term die vaak wordt gebruikt in alternatieve gezondheidskringen. Het idee erachter is om voedingsmiddelen te consumeren die de zuurgraad in het lichaam verminderen, omdat een te hoge zuurgraad (aciditeit) in het lichaam kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. 

Als je interesse hebt in het proberen van een voedingspatroon dat de zuur-base balans in het lichaam zou kunnen beïnvloeden, dan kunnen bepaalde voedingsmiddelen als alkalisch worden beschouwd. Dit zijn voedingsmiddelen die na vertering de zuurgraad van het lichaam verminderen. Voorbeelden van alkalische voedingsmiddelen zijn:

Fruit en groenten: Veel groenten en fruit worden beschouwd als alkalisch, zoals bladgroenten, broccoli, komkommers, appels en bananen.
Noten en zaden: Sommige noten en zaden, zoals amandelen en chiazaad, worden beschouwd als alkalisch.
Bepaalde granen: Quinoa wordt vaak genoemd als een alkalisch graan.
Groene thee: Groene thee wordt vaak als alkalisch beschouwd.
Water met een hoge pH: Sommige speciale soorten water zijn geclaimd om een alkalisch effect te hebben.
Kruiden en specerijen: Sommige kruiden en specerijen, zoals gember en kurkuma, worden beschouwd als alkalisch.

WAT IS LICHAAM ONTZUREN?

Het zuur-base evenwicht in het lichaam is belangrijk voor de gezondheid. Een goede zuurgraad of pH-waarde wordt door het lichaam in stand gehouden door de zuren en basen in evenwicht te houden. Het lichaam ontzuren kan door gezonder eten, het gebruik van zelfzorgmiddelen en door het toevoegen van meer ontzurende producten aan het dieet. Als het lichaam te zuur is moet er meer alkalische voeding gegeten worden.

Een alkalisch dieet is gezonde voeding die ook bijdraagt aan het afslanken. De verzuring van het lichaam wordt verergerd door teveel vet, suiker en vlees (verzurend) en te weinig groenten en fruit (alkaliserend). Juvo original past in een alkaliserend dieet.

LICHAAM ONTZUREN MET JUVO SUPERFOODS

Er zijn verschillende superfoods die zeer alkalisch zijn en daarmee helpen het zuren basen evenwicht te herstellen. Spirulina, Chlorella, Tarewegras en Gerstegras zijn hier goede voorbeelden van. De groene groenten werken het best.

ALKALISCH JUVO VERSTERKEN MET ONTZURENDE SUPERFOODS
Juvo raw food is gemaakt van groenten, fruit, wieren, paddenstoelen en meer, een volledige verzadigende maaltijdshake. Door alkaliserend superfood toe te voegen wordt het zuren basen evewicht herstelt. Juvo raw whole meal ORIGINAL kan aangevuld worden met 6 gram Spirulina, Chlorella, Tarwegras of Gerstegras.

ONTZURINGSKUUR OM UW LICHAAM TE ONTZUREN
Het lichaam ontzuren met alkalische voeding (het tegenovergestelde van verzurende voeding) kan door gedurende 2-3 weken 1-2 maaltijden te vervangen door Juvo raw whole meal met een alkalisch superfood naar keuze. Als ondersteuning kunnen er hooggedoseerde probiotica worden gebruikt.

BEHOUD HET GEZONDE ZUREN BASE EVENWICHT
Leef en eet gezond, veel groene groenten. Vermijd verzurende voeding. Regelmatig gebruik van Juvo (4 – 5 maaltijden per week) helpt bij het behouden van een goede pH-waarde in het lichaam.

BELANGRIJKE TIPS OM UW ZUURGRAAD NA DE ONTZURINGSKUUR TE BEHOUDEN
Drink 2 liter water per dag, slaap voldoende, beweeg minimaal 30 minuten, probeer je stress te reduceren en eet zoveel mogelijk plantaardig, verse, kleurrijke en onbewerkte groenten en fruit.

HOE WERKT HET LICHAAMSEIGEN ONTZURINGSSYSTEEM

Het zuur-base-evenwicht in het lichaam, de balans tussen zuren en basen (ook wel alkaliën genoemd) in de lichaamsvloeistoffen, zoals bloed en urine. Dit evenwicht is essentieel voor een goede werking van verschillende fysiologische processen in het lichaam. 

In het menselijk lichaam is het bloed het meest gevoelig voor veranderingen in het zuur-base-evenwicht. Het behoud van een nauwkeurig gereguleerd pH-niveau in het bloed is van cruciaal belang omdat kleine afwijkingen ernstige gevolgen kunnen hebben voor de enzymatische activiteit, de werking van cellen en diverse metabolische processen.

Het lichaam heeft verschillende mechanismen om het zuur-base-evenwicht te handhaven:

1. Chemische buffers: Dit zijn stoffen in het lichaam die kunnen reageren met zuren of basen om hun concentratie te verminderen en zo de pH te stabiliseren. Enkele voorbeelden zijn bicarbonaat, fosfaat en eiwitten.
2. Ademhalingssysteem: Koolstofdioxide (CO2) is een zuur. Het lichaam kan de hoeveelheid CO2 reguleren door middel van de ademhaling. Bijvoorbeeld, als er te veel CO2 in het bloed zit, kan de ademhaling worden versneld om meer CO2 uit te ademen en zo de pH te verhogen (minder zuur maken).
3. Nierfunctie: De nieren spelen een belangrijke rol in het reguleren van het zuur-base-evenwicht door middel van de uitscheiding van zuren of basen in de urine. Ze kunnen ook bicarbonaat opnieuw absorberen om de pH te reguleren.
Een verstoring van het zuur-base-evenwicht kan leiden tot gezondheidsproblemen. Zo kan bijvoorbeeld een te lage pH (acidose) worden veroorzaakt door problemen zoals nierziekten, longaandoeningen of bepaalde stofwisselingsstoornissen. Een te hoge pH (alkalose) kan ontstaan door hyperventilatie of bepaalde medicijnen.

Het lichaam heeft ingebouwde mechanismen om deze verstoringen te corrigeren, maar ernstige verstoringen kunnen medische interventie vereisen!

IS DETOXEN HETZELFDE ALS AFVALLEN?

Veel mensen gebruiken een detox-periode om af te vallen. Vaak werkt dat ook, als je ontzurende voeding gebruikt consumeer je minder calorieën. Je eet gezonder, drinkt meer water en die combinatie ondersteunt afvallen.  

wat is verzurenwat is verzuren