Eet meer whole food

Wat is whole food?

Voeding in zijn natuurlijke vorm, onbewerkt, ongeraffineerd, zonder enige vorm van bewerking of toevoeging. Whole food bevat geen toevoegingen zoals zout, extra koolhydraten of vet. Voorbeelden van whole food: ongepolijste rijst, bonen, fruit, groenten, noten, zaden, vlees en niet-gehomogeniseerde zuivel. Ook zijn er uit whole food geen grondstoffen onttrokken zoals water en vezels. Met andere woorden: whole food is voeding zoals het in de vrije natuur aan de boom hangt of uit de grond komt. Voeding waar niet mee wordt gerotzooid. Whole food is eeuwen-oud, zelfs in de bijbel wordt whole food benoemd, de voeding voor mensen bestond in principe alleen uit whole food. Hele voeding, zonder bewerkingen met schil en vlies zo geheel mogelijk.

Kleurrijk eten voor een betere weerstand

Regenboog van voeding

Kleurrijk eten voor een betere weerstand. Iedereen weet dat groente en fruit eten goed is voor de gezondheid, maar weet ook iedereen dat groente en fruit je immuunsysteem actief ondersteunen? In dit griep- en verkoudheidsseizoen is het eten van een regenboog aan gekleurde groenten een prima aanpak om je weerstand hoog te houden.

Synergie van 74 raw whole superfoods

De synergie van 74 raw whole superfoods zoals gebruikt in biologische maaltijdvervangers. Een compact en praktisch overzicht. Wat is rawfood, wat is wholefood, wat zijn superfoods. Heldere richtlijnen om gezond te eten, water lekker te maken en de Smoothie-formule. Met deze formule en de ingrediëntenlijst is het gemakkelijk om zelf honderden verschillende smoothies te maken.

Voedingswaarden op Menu en Automaten

De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA) heeft een nieuwe wet aangenomen die fastfood-ketens verplicht om de voedingswaarden zoals het aantal calorieën te vermelden op de menu's en posters. Ook op automaten voor snoep, voeding en frisdrank moet de voedingswaarde vermeld worden. 

Maak water drinken lekker

Vind jij het ook lastig om 1,5 liter water per dag te drinken?

Met deze recepten geef je water een extra kick, lekker en gezond. ’s Zomers lukt het meestal wel om water te drinken, als de zon schijnt is koel vers water heerlijk. In de winter heeft het lichaam ook 1,5 liter water per dag nodig! Maak water lekker met fruit, groenten en kruiden en blijf lekker doordrinken, je lichaam is je dankbaar.

Hoe maak je water lekker? 20 Recepten

Je kunt verschillende kruiden, bloemen, fruit en groenten gebruiken: Rozemarijn, thijm, munt, basilicum, peterselie, koriander, kaneel, cardamom, gember, kruidnagel, vanille-stokjes, rozenblaadjes, lavendel, hibiscus, viooltjes, bessen, meloen, tropisch fruit, citrusvruchten, appels, peren, komkommer, selderij, venkel, wortels etc.

Onderdelen 16 tot 20 van totaal 24
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...