boerenkool superfood juvo

In de USA is boerenkool al benoemd als superfood.

De Amerikaanse naam “kale” is nog steeds afkomstig van het Nederlandse boerenkool . Maar waarom is boerenkool nou een superfood? Superfoods ontlenen hun naam aan de hoeveelheid nutriënten, de voedingswaarde en bijzondere ingrediënten die zij leveren.

Boerenkool is rijk aan bèta-caroteen (daar maakt het lichaam vitamine A van), vitamine K, vitamine C en calcium. Daarnaast bevat boerenkool ook nog eens 2 bijzondere carotenoïden namelijk luteïne en zeaxanthine. Deze carotenoïden (anti-oxidanten) zijn  samen met vitamine A goed voor de ogen en het zicht. Boerenkool bevat net als broccoli, ook een superfood, ook sulforafaan dat in recente onderzoeken een rol kan spelen in de strijd tegen kanker.

Boerenkool in Juvo

Niet voor niets heeft oncoloog James Hwang daarom boerenkool toegevoegd aan zijn biologische maaltijdvervangers. Ook carbinol heeft een rol in het beschermen van de lichaamscellen. Regelmatig boerenkool eten heeft ook een gunstige invloed op het cholesterol gehalte en het verminderen van de opname van vet uit eten. Boerenkool is een herfst-groente die vers erg lekker is in stamppot of gestoofd als bijgerecht. Voor de gezondheid kan boerenkool het hele jaar door gegeten worden omdat Juvo gebruik maakt van gevriesdroogde boerenkool, net zo vers, zeker zo gezond.

Hier vind je de complete voedingswaarde van boerenkool.