Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Gemakkelijk gezond eten

Gemakkelijk gezond eten

WAT IS GEZOND ETEN?

Gezond eten 2023: Wij hebben de Juvo Original versterkt. Meer inhoud, meer superfoods, meer proteïnen, meer inhoud, meer vezels. Bekijk de samenstelling van Juvo Forte

Volgens het Voedingscentrum moet je uit de vakken van de schijf van 5 elke dag voldoende consumeren om gezond te eten. Voeding is een dynamische wetenschap, elke dag komen er nieuwe onderzoeken die leiden tot nieuwe inzichten. In 2015 is bijvoorbeeld zuivel verdwenen uit de schijf van 5 en vervangen door water. Echter in 2016 moeten er weer enkele porties zuivel bij. (De Gezondheidsraad geeft aan 50 ml)

Begin 2016 is een nieuwe schijf van 5 geïntroduceerd gebaseerd op basis van de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad. Juvo kijkt kritisch naar deze ontwikkelingen. De gezondheidsraad baseert zich op gedegen onderzoek en meta-analyses.

Gezond eten is je lichaam alles geven wat het nodig heeft. De juiste verhouding aan nutriënten (voedingsstoffen): macro-nutriënten, micro-nutriënten en phyto-nutriënten.

GEZOND ETEN IS AARDAPPELS, VLEES EN GROENTE?
Met jus? En een zoet toetje om het af te ronden? Dit typisch Nederlandse dieet geeft gemiddeld meestal te weinig voedingsstoffen (nutriënten). De aardappelen worden voorzien van jus met verzadigde vetten, de groente is stuk gekookt in teveel water met zout, het vlees levert proteïnen maar is vaak bewerkt en voorzien van conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Een snel ontbijt met zuivel, (gesuikerde) granen en een beetje fruit is al redelijk gezond, maar het kan gemakkelijk veel beter.

GEZOND ETEN IN NEDERLAND

Volgens de nationale voedsel consumptie-peiling eet de Nederlander gemiddeld 100 gram groente per dag en slechts 1/3 appel. De aanbeveling 2,5 ons groente en 2 stuks fruit per dag wordt maar door 2-3% van de Nederlanders gehaald.

Ondanks alle positieve informatie in kranten, tijdschriften en op TV neemt de consumptie van groente en fruit, gemiddeld, af. Gelukkig eten jong-volwassenen al wat meer groente en fruit.

Wat zegt de wetenschap over gezond eten?

Harvard Medical School heeft een grote meta-analyse uitgevoerd naar onderzoeken over voeding. Zij hebben geanalyseerd 'waar is de wetenschap wereldwijd het over eens'. Gezond eten kort samengevat; Eet plantaardig, eet 2 x per week (vette) vis, niet alle proteïnen zijn even gezond. Een samenvatting van het Harvard onderzoek. Het complete onderzoek.

Obese omgeving
Slank blijven in een obese omgeving; dit is een omgeving waar continu voeding wordt aangeboden, verkocht, geconsumeerd en gepresenteerd. Als je in een drukke winkelstraat loopt zijn er (te)veel opties voor een snelle en meestal ongezonde hap. Teveel suiker, zout en vet. Met voedende voeding die lang energie geeft (lage glycemische waarde) is het gemakkelijker om impulsen te weerstaan. Af en toe aan de verleiding toegeven hoort er ook bij, maar "zondig" bewust, dat maakt het lekkerder. 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg Juvo op facebook
Met 1 Juvo maaltijd per dag heeft u 1/3 van de dagelijks hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen, 8 gram gezonde voedingsvezels, voldoende energie die de cellen bereikt, voldoende groenten en fruit voor de hele dag en dat met weinig caloriën, zonder toevoegen, zoals moeder natuur het bedoeld heeft.

COMPLETE MAALTIJDVERVANGERS
Wil je eten volgens de schijf van 5 en volgens de laatste inzichten? Combineer 1 schep Juvo original maaltijdvervanger met 1 schep Juvo green proteïnen maaltijdvervanger. Met deze combinatie krijg je al je voedingsstoffen in een goed opneembare vorm, zonder toevoegingen of ongewenste "ballast". Dus puur natuur, geen chemie, eten zonder meuk.

afbeelding wat is goede voedingafbeelding wat is goede voeding