Grassen

Grassen zoals tarwe-gras worden geperst en vers gedronken als health-shot. In steeds meer supplementen en gezonde voeding wordt grassap toegevoegd. Belangrijk bij de keuze voor een grassap in droge vorm is de productie-wijze.

Grassap kan in een droogtoren worden gedroogd. Er wordt hitte gebruikt om het water te laten verdampen. De enzymatische werking van het sap, nodig om de proteïnen af te breken en op te nemen, verliest zijn kracht.

Grassap dat een koud proces ondergaat zoals vriesdrogen levert een zogenaamd levend poeder op: de enzymatische blijven actief.

Grassap wordt gemaakt van gekiemde granen en zaden. Als de kiem doorgroeit naar een scheut van 20 centimeter. De plant heeft op dat moment een nutritioneel maximum en het eiwit albumine is nog niet aanwezig (gluten intolerantie).

Het jonge gras (10 dagen) bevat veel chlorophyl en een breed spectrum aan vitaminen (A, B, C, K), mineralen (kalium en ijzer) en belangrijke phyto-nutriënten. Rijk aan enzymen (o.a. glutathione, peroxidase en catalase die het gehalte aan superoxide dismutase verhogen).

Grassap van Kamut

Naam: Khorasan tarwe (Kamut is een merknaam die borg staat voor kwaliteit), Kamut is een zeer oude sub variëteit van tarwe. Kamut is altijd biologisch geteeld en bevat een hoog gegarandeerd gehalte aan selenium en proteïnen en is gegarandeerd vrij van pesticiden en contaminanten. Kamut is NIET genetisch gemodificeerd.

Voedingswaarden: Rijk aan selenium, zink, magnesium en proteïnen.

Gebruik: Kamut wordt in verschillende vormen gebruikt om harde tarwe te vervangen. De volwassen kamut heeft minder gluten en een lagere glycemische index als tarwe. Kamut wordt ook wel de “sporters-tarwe” genoemd om haar uitstekende energie. Let op: kamut grassap bevat geen gluten.

Grassap van Haver

Naam: Havergrassap

Voedingswaarden: levend chlorophyl, enzymen, beta-caroteen, vitamine B1, B2, B6, B12, C, K, foliumzuur, calcium, ijzer, proteïnen, superoxidedismutase (SOD) de sterkste anti-oxidant.

Gebruik: Dagelijkse shot havergrassap voor detox en algehele weerstand.

Grassap van Tarwe

Naam: Tarwegrassap

Voedingswaarden: Bevat beta-caroteen, B1, B2, B6, B12, pantotheenzuur, foliumzuur, chlorophyl, aminozuren en enzymen. Mineralen: Kalium, calcium, ijzer, fosfor en magnesium.

Gebruik: Tarwegrassap als shot krijgt veel aandacht. Het zou naast de voedingswaarden ook energie geven. Dit wordt verklaard uit de werking van chlorophyl dat zuurstof beter zou transporteren in bloed. Er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor dit effect.

Grassap van Gerst

Naam: Gerstgrassap

Voedingswaarden: Gerstgrassap is nagenoeg gelijk aan tarwegrassap. Bevat beta-caroteen, B1, B2, B6, B12, pantotheenzuur, foliumzuur, chlorophyl, aminozuren en enzymen. Mineralen: Kalium, calcium, ijzer, fosfor en magnesium.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...