WIEREN

Wieren of zee-groenten zijn rijk aan spoor-elementen, mineralen, phytonutriënten, enymen en essentiële vetzuren. De voedingsstoffen in wieren zijn zeer goed opneembaar voor de mens. Wieren bevatten o.a. jodium. Jodium wordt toegevoegd aan brood. De consumptie van brood is om verschillende redenen bij veel mensen afgenomen, wieren als bron voor jodium zijn een goede vervanger.

 

Nori

Naam: Purperwier, uit de groep “rode wieren”.

Gebruik: Bekend van het donkere vel dat gebruikt wordt bij sushi.

 

Aquamin

Naam: Aquamin ™ Het merk aquamin is een bijzonder bio-actief (goed opneembaar) multi-mineralen complex. Het bevat calcium, magnesium en 72 sporen-elementen. De rode alg Lithothamnion leeft op slechts 3 plekken ter wereld o.a. Ierland en IJsland waar de warme golfstroom de koude arctische zeestromen elkaar ontmoeten. Tijdens zijn leven absorbeert de alg essentiële mineralen en sporenelementen uit het zeewater. De alg bevat calcium, magnesium en 74 andere sporenelementen zoals zink,  ijzer  en selenium . De algen eindigen hun leven op de zeebodem waar hun skeletten verkalken. De overblijfselen van de algen worden opgezogen, gewassen, gedroogd en gemalen. Een natuurlijk multi-mineraal.

Werking: behoud van krachtige botten en tanden, tegen slapeloosheid, helpt het zenuwstelsel.

Gebruik: In supplementen. 

Natuurlijke bronnen van calcium zijn melk, melkproducten, kaas, sojabonenzalm, pinda’s, walnoten, groene groenten.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...