Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Afvallen en Diabetes

Afvallen en diabetes type 2

Let op: diabetes type 2 wordt voorafgegaan door een aantal symptomen die samen het metabool-syndroom worden genoemd. Er ontstaat een insuline resistentie (stofwisselingssyndroom, syndroom X) een combinatie van hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en overgewicht. Met andere woorden; teveel eten en te weinig bewegen.

Diabetici kampen vaak met overgewicht. Een paar kilo afvallen is dan al voordelig, omdat het lichaam dan weer beter suikers uit het bloed kan verwerken, doordat het hormoon insuline dan beter zijn werk kan doen. Dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verbetert de bloeddruk en maakt de bloedsuikerspiegel gemakkelijker te regelen. Zelfs 5% tot 10% van het lichaamsgewicht kwijtraken helpt hierbij al. Meer informatie over diabetes en afvallen vind je op diabetesfonds.nl.

DIABETES TYPE 2 EN RAW FOOD MAALTIJDVERVANGERS
Diabetici die hun dieet aanpassen en raw food gebruiken zien erg veel effect (6-8 weken). Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van rauwe voeding. Belangrijkste aanpassing die gedaan moet worden in het dieet: zo plantaardig mogelijk. De natuur biedt een schat aan ingrediënten, in Juvo hebben wij zo breed mogelijk de natuur toegepast. Juvo maaltijden bevatten tientallen pure ingrediënten, zo onbewerkt mogelijk.

DIABETES EN PH
De pH waarde van het lichaam is een belangrijke waarde voor het behoud van gezondheid. De nieren zijn constant bezig om de zuurgraad van het lichaam te controleren. Bij diabetes zijn de nieren al zwaar belast met het afscheiden van overtollig suiker. Het ontzuren van het lichaam is mogelijk met een aangepast dieet en met supplementen. Lees hier meer over detox en ontzuren

GEWICHTSBEHEERSING MET JUVO RAW FOOD MAALTIJDVERVANGER

JUVO maaltijdvervanger is de ideale manier voor diabetici om verantwoord af te vallen! Juvo is zowel gezonde voeding als heel gemakklijk. Uit verschillende internationale studies blijkt namelijk dat een plantaardig dieet zeer goede effecten heeft op diabetes type 2 en pre-diabetes. Aandoeningen die hun oorsprong vinden in een bepaalde lifestyle kun je het best aanpakken door het verbeteren van die lifestyle.

James Hwang heeft JUVO samengesteld op basis van jaren onderzoek naar de rol van voeding in gezondheid. JUVO voldoet aan de strengste eisen; HACCP, GMP, USDA Organic en EU-Biologisch. Lees meer over de unieke uitgebalanceerde samenstelling van JUVO.

10 VOEDINGSTIPS BIJ DIABETES

Bij diabetes is het belangrijk om een evenwichtig dieet te volgen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor voeding bij diabetes:

Koolhydraten controleren: Kies complexe koolhydraten zoals volkoren granen (bijv. volkoren brood, bruine rijst, volkoren pasta) in plaats van geraffineerde granen.
Beperk de inname van suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken.
Portiecontrole: Let op de portiegrootte van koolhydraten, eiwitten en vetten om overmatige calorie-inname te voorkomen.
Eiwitrijke voedingsmiddelen: Mager vlees, vis, gevogelte, eieren, peulvruchten en noten kunnen deel uitmaken van een gezond dieet.
Gezonde vetten: Kies onverzadigde vetten zoals olijfolie, noten, zaden en vette vis (zoals zalm, makreel en forel).
Beperk verzadigde en transvetten die in bewerkte voedingsmiddelen en gefrituurd voedsel voorkomen.
Vezelrijke voedingsmiddelen: Vezel helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten en noten zijn rijk aan vezels.
Groenten en fruit: Groenten en fruit zijn essentieel voor een gezond dieet. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Beperk de inname van fruitsappen en geef de voorkeur aan hele vruchten.
Beperk bewerkte voedingsmiddelen: Vermijd sterk bewerkte voedingsmiddelen, omdat ze vaak veel toegevoegde suikers, zout en ongezonde vetten bevatten.
Drink veel water: Water is essentieel voor een goede gezondheid en kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
Monitoring van bloedsuikerspiegel: Houd regelmatig de bloedsuikerspiegel in de gaten om inzicht te krijgen in de effecten van verschillende voedingsmiddelen op jouw lichaam.
Raadpleeg een diëtist: Een diëtist kan persoonlijk advies geven op basis van jouw specifieke gezondheidstoestand en voedingsbehoeften. Steeds meer diëtisten beginnen hun verbeterings-traject met Juvo.

diabetes en afvallen groene theediabetes en afvallen groene thee