Overgewicht door inactiviteit

Overgewicht door inactiviteit - Type 3


overgewicht door inactiviteitType 3 - Overgewicht veroorzaakt door te weinig lichaamsbeweging

Deze vorm van overgewicht (obesitas) wordt veroorzaakt door te weinig bewegen en tegelijkertijd teveel eten. De energiebalans moet hersteld worden. Check de spijsvertering op eventueel terkorten of verstoringen in enzymen, darmflora, vocht- en vezels-consumptie. Check de ontlasting.

Type 3 kenmerkt zich door een hoge buik die begint onder de borst(en).

Afvallen is het verhogen van je verbranding en het verlagen van je inname van energie (calorieën), het verbeteren van de energie-balans en afvallen door middel van overtollig lichaamsvet (buikvet) te verbranden.

De energiebalans is de verhouding tussen geconsumeerde en verbruikte calorieën. Bij deze vorm van overgewicht (obesitas) is de oorzaak gelijk aan de oplossing; Meer activiteit, meer bewegen, meer sporten. 

In combinatie met eventuele stress kan deze vorm zich op den duur ontwikkelen naar type 1 een combinatie van over-eten en te weinig activiteit.

Aanpak = Het verbeteren van de energiebalans; afvallen met intermittent fasting, goed en laag-calorische voeding (raw food) en meer bewegen.

Voor deze vorm van overgewicht is sport noodzakelijk. Kies een sport waar je aanleg voor hebt, en nog belangrijker, een sport die je leuk vindt omdat je het lang vol moet houden. Lees hier meer over Slim Sporten. Wat moet je doen om vet te verbranden, om je rust-metabolisme (BMR) te verhogen en om calorieën te verbranden.

1. Vet verbranden =  opgeslagen vet vrijmaken voor verbranding door high-intensity training (interval-training) als je glucose-voorraad laag is, door intermittent fasting!
2. Aerobe training (loopband, wandelen, zwemmen, roeien) om calorieën te verbranden.
3. Krachttraining om je spiermassa te verhogenzodat je BMR stijgt en je ook in rust continu meer calorieën verbrandt.

Ga voor de gouden combinatie; HIIT High Intensity Interval Training, snel resultaat.
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...