Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Overgewicht door inactiviteit

Overgewicht door inactiviteit

OVERGEWICHT DOOR INACTIVITEIT - TYPE 3

TYPE 3 - OVERGEWICHT VEROORZAAKT DOOR TE WEINIG LICHAAMSBEWEGING
Deze vorm van overgewicht (obesitas) wordt veroorzaakt door te weinig bewegen en tegelijkertijd teveel eten. De energiebalans moet hersteld worden. Check de spijsvertering op eventueel terkorten of verstoringen in enzymen, darmflora, vocht- en vezels-consumptie. Check de ontlasting.

Type 3 kenmerkt zich door een hoge buik die begint onder de borst(en).

Afvallen is het verhogen van je verbranding en het verlagen van je inname van energie (calorieën), het verbeteren van de energie-balans en afvallen door middel van overtollig lichaamsvet (buikvet) te verbranden.

De energiebalans is de verhouding tussen geconsumeerde en verbruikte calorieën. Bij deze vorm van overgewicht (obesitas) is de oorzaak gelijk aan de oplossing; Meer activiteit, meer bewegen, meer sporten. 

In combinatie met eventuele stress kan deze vorm zich op den duur ontwikkelen naar type 1 een combinatie van over-eten en te weinig activiteit.

Aanpak = Het verbeteren van de energiebalans; afvallen met intermittent fasting, goed en laag-calorische voeding (raw food) en meer bewegen.

Voor deze vorm van overgewicht is sport noodzakelijk. Kies een sport waar je aanleg voor hebt, en nog belangrijker, een sport die je leuk vindt omdat je het lang vol moet houden. Lees hier meer over Slim Sporten. Wat moet je doen om vet te verbranden, om je rust-metabolisme (BMR) te verhogen en om calorieën te verbranden.

1. Vet verbranden =  opgeslagen vet vrijmaken voor verbranding door high-intensity training (interval-training) als je glucose-voorraad laag is, door intermittent fasting!
2. Aerobe training (loopband, wandelen, zwemmen, roeien) om calorieën te verbranden.
3. Krachttraining om je spiermassa te verhogenzodat je BMR stijgt en je ook in rust continu meer calorieën verbrandt.

Inactiviteit is een belangrijke factor die kan bijdragen aan overgewicht. Hier zijn enkele manieren waarop een gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot gewichtstoename:

Energiebalans: Als je meer calorieën consumeert dan je verbrandt, zal het overtollige worden opgeslagen als vet. Gebrek aan lichaamsbeweging betekent vaak dat je minder calorieën verbrandt, wat kan leiden tot een positieve energiebalans en gewichtstoename.
Metabolisme: Regelmatige lichaamsbeweging helpt om de stofwisseling te stimuleren. Wanneer je actief bent, verbrandt je lichaam meer calorieën, zelfs in rusttoestand.
Spiermassa: Lichaamsbeweging, vooral krachttraining, helpt bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Spierweefsel verbrandt meer calorieën in rust dan vetweefsel. Dus, als je spiermassa verliest door inactiviteit, kan dit je metabolisme vertragen.
Insulinegevoeligheid: Regelmatige lichaamsbeweging helpt de insulinegevoeligheid te verbeteren. Als je minder actief bent, kan dit leiden tot insulineresistentie, wat de opslag van vet kan bevorderen.
Hormonale balans: Lichaamsbeweging kan hormonale balans bevorderen, wat belangrijk is voor het reguleren van het honger- en verzadigingsgevoel.
Gezonde gewoonten: Regelmatige lichaamsbeweging gaat vaak hand in hand met andere gezonde gewoonten, zoals het maken van gezondere voedingskeuzes en het vermijden van overmatig eten.
Stressreductie: Lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stressniveaus. Zoals eerder besproken, kan stress bijdragen aan gewichtstoename.
Bloedcirculatie en algemene gezondheid: Regelmatige beweging ondersteunt een goede bloedcirculatie, versterkt het hart en verbetert de algemene gezondheid.

Ga voor de gouden combinatie; HIIT High Intensity Interval Training, snel resultaat.