Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Hoe maak je zelf een smoothie

HOE MAAK JE ZELF EEN SMOOTHIE

Hoe maak je zelf een gezonde Smoothie

Meer en meer mensen maken zelf thuis smoothies. Als ontbijt, als gezond tussendoortje als lunch of als licht diner. Het samenstellen van een smoothie die een hele maaltijd moet vervangen stelt eisen aan de samenstelling. Komkommer, banaan en een wortel is gezond maar als maaltijd is het niet voldoende. Je kunt aan je eigen smoothie 1 schep Juvo Original, Slim of Proteïnen toevoegen. Op die manier maak je er een echte maaltijd van.

Gezonde smoothies Recepten (2-3 shakes)

Zelf gezonde smoothies maken is niet moeilijk. Zelf als lunch of ontbijt een gezonde groene smoothie maken is niet moeilijk. Klaar in 5 minuten, inclusief de afwas.

  1. Neem een maatbeker.
  2. Vloeistof: Als vloeistof neem je water, kokoswater, plantaardige melk, vruchtensap of een combinatie hiervan.
  3. gebruik 500 tot 750 ml vloeistof.
  4. Groente: Neem 250 tot 500 ml groente zoals spinazie of boerenkool-bladeren (zonder steel, zonder grote nerven).
  5. Vloeistof: Als vloeistof neem je water, kokoswater, plantaardige melk, vruchtensap of een combinatie hiervan.
  6. Gebruik 500 tot 750 ml vloeistof.
  7. Fruit: 500 ml fruit, vers of bevroren. Banaan is een ideale zoetmaker, het geeft de groene smoothie haar smoothness. Ook aardbeien, bessen, mango, perzik en ananas zijn populair.

Tips gezonde smoothies maken

Eerst de vloeistof in de blender, dan de groenten, vervolgens blenden tot het mooi zacht en vloeibaar is, dan het fruit en de andere ingrediënten toevoegen. Verse smoothies niet bewaren, maar meteen opdrinken.

Spice-up your smoothie:

met limoen, peper, gember of peterselie of geef je smoothie een boost. Voeg 1 of 2 schepjes Juvo Superfoods toe en maak je smoothie breder, completer en sterker.

Groene smoothies repareren

Is de smoothie te dun? Voeg ijsblokjes of banaan toe. Is de smoothie niet zoet genoeg? Voeg honing, stevia of meer fruit toe.

Waarom zijn smoothies gezond

Het blenden, fijnhakken van de ingrediënten maakt dat je spijsvertering de groente en het fruit gemakkelijker opnemen terwijl de belangrijke vezels heel blijven. Het groen in de smoothie komt uit chlorofyl, het groene plantenbloed dat een echt boost geeft aan je weerstand, gezondheid en uithoudingsvermogen.

Smoothies kunnen gezond zijn om verschillende redenen:

Voedzame ingrediënten: Smoothies kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan gezonde ingrediënten zoals fruit, groenten, zuivelproducten, noten en zaden. Deze leveren essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten.
Vezels: Smoothies kunnen een goede bron van voedingsvezels zijn. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering.
Hydratatie: Als je waterige ingrediënten zoals komkommer, selderij, watermeloen of kokoswater toevoegt aan je smoothie, kan het een goede manier zijn om gehydrateerd te blijven.
Gezonde vetten en eiwitten: Door bijvoorbeeld avocado, noten, zaden, Griekse yoghurt of plantaardige proteïnepoeders aan je smoothie toe te voegen, kun je gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgen, die belangrijk zijn voor een evenwichtige voeding.
Gemakkelijk te consumeren: Voor mensen die moeite hebben om voldoende groenten en fruit in hun dieet op te nemen, kan een smoothie een handige en smakelijke manier zijn om deze voedingsmiddelen te consumeren.
Geen toegevoegde suikers: Als je zelfgemaakte smoothies maakt, kun je controle hebben over de ingrediënten en kun je suiker toevoegen naar smaak of helemaal weglaten.
Aanpassingsvermogen: Smoothies zijn zeer aanpasbaar aan individuele dieetvoorkeuren en voedingsbehoeften. Ze kunnen worden aangepast aan specifieke dieetbeperkingen zoals veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, enz.
Een gezond alternatief: In vergelijking met sommige andere snacks of dranken die vaak rijk zijn aan suiker en kunstmatige ingrediënten, kunnen zelfgemaakte smoothies een gezonder alternatief bieden.
Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle smoothies automatisch gezond zijn. Als je bijvoorbeeld te veel suiker toevoegt in de vorm van fruitsappen, honing of andere zoetstoffen, kan dit het gezondheidsvoordeel verminderen.

Maak 400 verschillende smoothies met de smoothieformule.