Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Produktie proces

Juvo productie proces

JUVO PRODUKTIE PROCES, HOE WORDT JUVO GEMAAKT?


SELECTIE VAN RAUWE INGREDIËNTEN
Juvo produkten worden gemaakt uit 55 natuurlijke rauwe ingrediënten uit de volgende 5 voedingsgroepen; hele granen, groenten, zee-groenten, paddenstoelen en fruit. De samenstelling is het belangrijke werk van James Hwang.

productieproces Juvo

1. Inspectie en analyse De ingrediënten worden bij binnenkomst grondig geïnspecteerd. De documenten worden per aangeleverde batch gecontroleerd.

2. Wassen Onrechtmatigheden en oneetbare delen van groente en fruit worden verwijderd. Daarna worden de grondstoffen verschillende malen gewassen met koud water onder hoge druk.

3. Snijden De rauwe ingrediënten worden grof gesneden  als voorbereiding op het vriesdrogen.

4. Inspectie en analyse Monsters van de ingrediënten worden geanalyseerd.

5. Voor-vriezen De gesneden ingrediënten worden op metalen platen gelegd en worden in de vriezer geplaatst. Als voorbereiding op het snel-vriesdrogen wordt er 24 uur voor-gevroren op -45 graden.

Vriesdrogen

Dit kostbare proces zorgt ervoor dat 98% van de voedingswaarde van de rauwe ingrediënten bewaard blijft. Het is de beste manier om kleur, smaak, aroma en vooral voedingswaarde te behouden. Bij het vriesdrogen wordt een methode gebruikt genaamd flash-vriesdrogen, een snelle manier om de temperatuur snel te verlagen. Als de ingrediënten diepgevroren zijn wordt de druk verlaagd (vacuüm) waardoor al het bevroren water direct verdampt. 95% van het water is nu verwijderd. Snel-vriesdrogen is een kostbare werkwijze maar garandeert wel een minimaal verlies aan voedingswaarde en de enzymen blijven actief. Dankzij deze methode hoeft Juvo ook geen conserveringsmiddelen of smaakstoffen te gebruiken.

Malen

Na het vriesdrogen worden de ingrediënten gemalen tot een poeder van 80 mesh. De poeders worden gezeefd en worden gecontroleerd op eventuele verontreinigingen. (met een magneet worden gegarandeerd dat er geen deeltjes van bijvoorbeeld in kapotte machine in de poeders voorkomen.) 

*** de maling van juvo is bijzonder fijn. De grootte van de "korrels" is 80 mesh. Dit is belangrijk omdat kleine deeltjes beter verteerd en beter opgenomen worden. Meer over opname leest u in deze blog

Mengen

De verschillende poeders worden gemengd volgens de receptuur van James Hwang. 

Verpakken

De mengsels worden gecontroleerd, geanalyseerd en verpakt.

Kwaliteits controle Het kwaliteits-management in de productielocatie staat onder controle van eigen laboranten en van externe partijen. Juvo verwelkomt met regelmaat auditors van de overheid die controles uitvoeren. Op deze manier wordt de veiligheid en consistentie van Juvo bewaakt. Juvo voldoet aan GMP (good manufacturing practices) een standaard vergelijkbaar met de farmaceutische industrie.