Rawfood

Wat is rawfood

Raw food of rauwe voeding is voeding die tijdens de productie, bewerking en bereiding niet is verhit boven 42 graden Celsius. Deze bovengrens is van belang omdat bij hogere temperaturen de aanwezige enzymen in de voeding beschadigen of inactief worden. Omdat de enzymen nog leven wordt rawfood ook levende voeding genoemd. De enzymen in het gevriesdroogde Juvo 'slapen'. Zodra er vloeistof bij het droge poeder komt worde de enzymen weer actief. Daarom moet Juvo binnen 40 minuten na bereiding geconsumeerd worden.

Belangrijk: Na het oogsten begint fruit en groente te degeneren, het begint te bederven. De waarde van rawfood is vooral het vers eten van net geoogste en onbewerkte groenten en fruit. Vriesdrogen stopt het degeneratie-proces.

Enzymen in rawfood

Enzymen, de spijsverteringsenzymen, zijn belangrijk voor de verwerking van eiwitten (opgebouwd uit aminozuren), de koolhydraten en de vetten in het spijsverteringskanaal. In de mond en in de pancreas worden enzymen aangemaakt door het lichaam, de spijsverteringsenzymen moeten uit voeding komen.

Rawfood is geen hype maar een duurzame trend

afbeelding vergelijk gewone voeding met Juvo raw whole food

Rawfood is geen afslank-rage. Honder jaar geleden kon je in Zwitserland al terecht in een rauwkost-sanatorium. In de jaren 70 werd rawfood (rauwkost) populair o.a. door A.Vogel. In de jaren 10 is rawfood o.a. weer populair geworden door diëten en recepten die teruggrijpen op de oudheid. Het uitgangspunt is dat de mens wel evolueert, maar dat de spijsvertering nog veel kenmerken heeft van de spijsvertering zoals die functioneerde in de oudheid.

Rawfood in de toekomst

Rawfood is voeding zoals granen, groenten en fruit die rauw gegeten worden. Hoe meer wij weten over voeding, hoe meer mensen teruggrijpen op voeding in zijn oorspronkelijke vorm; rauw, vers en onbewerkt.

Nog beter als als Rawfood? Klik hier

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...