Overgewicht door overmatig eten

Overgewicht door overmatig eten - Type 1

overgewicht type 1Type 1 Overgewicht (obesitas) veroorzaakt door overmatig (langdurig teveel) verkeerd eten.

Deze vorm van obesitas is vaak begonnen als een combinatie van type 2 (stress) en type 3 (inactiviteit). Voordat je begint met een afslank-programma aub eerst bij de huisarts laten controleren of je  geen diabetes type 2 hebt. De kans dat je last hebt van het metaboolsyndroom (de voorloper van diabetes type 2 is groot). Het metabool-syndroom kenmerkt zich door; buikvet, hoge bloeddruk, hoge cholesterol-waarden en een te grote buikomvang.

Type 1 kenmerkt zich door een lage en hoge buik, borstvorming (male boobs) en een dikke nek.

Afvallen is het verhogen van je verbranding en het verlagen van je inname van energie (calorieën). Extra bewegen moet, maar met sporten moet je voorzichtig zijn. Je gewrichten torsen al een tijd extra kilo's mee en een plotselinge extra belasting leidt tot blessures. Dus eerst kilo's verliezen voordat je echt gaat sporten. Bewegen is elke extra activiteit die energie kost. Bewegen is de trap kiezen inplaats van de lift maar ook meer fietsen, wandelen en zwemmen.

De oorzaken van overeten zijn verschillend. Een coach kan in een intake-gesprek samen met jou achterhalen hoe jou relatie tot voeding is, wat de reden is om veel te eten en veel te drinken. De  consumptie van alcohol speelt een rol bij type 1. Door de vele extra kilo's kun je meer alcohol aan, echter, deze overtollige energie wordt omgezet in lichaamsvet, vooral rond de organen, het buikvet.

Plan van aanpak om af te vallen als je overgewicht hebt door overmatig eten.

Stap 1 = een grote reductie van de inname van energie.Inventarisatie van de eet-momenten en de samenstelling van de voeding en de drank. De voeding moet langdurig rijk zijn aan proteïnen (eiwitten).
Stap 2 = overtollig lichaamsvet verbranden door aerobe training. Dus geen krachttraining en geen interval-training (geen HIT).
Stap 3 = onderzoek doen naar de oorzaak, waarom eet je. Keuzes maken tussen goede en slechte voeding en goede en slechte voedsel-combinaties.
Stap 4 = beginnen met sporten om vet te verbranden en spieren op te bouwen.
Stap 5 = gewichtsbeheersing, op welke wijze behoud jij je resultaat.
Stap 6 = Interventies: Corrigeer op tijd, weeg jezelf dus elke week. Ben je 2% aangekomen, corrigeer dan door extra beweging. Evalueer eerlijk je voeding van de afgelopen 2 weken.
Stap 7 = Haal en geef feedback aan je coach.

Start met intermittent fasting. Je eet alleen maar tussen 12:00 uur en 20:00 uur. Daarbuiten alleen maar water, thee, zwarte koffie, dus geen caloriën, ook geen lightdranken met zoetstoffen! Begin je eeste maaltijd met voornamelijk proteïnen, de tweede maaltijd met koolhydraten erbij en 's avonds eet je kleurrijk (veel groen) met vlees of vette vis. Minimaal koolhydraten. Lees hier meer over intermittent fasting. Of neem contact met ons op om een coach te vinden.

Begin de eerste week met 1200 calorieën per dag, vanaf de tweede week steeds 100 calorieën per week minder tot aan 800 calorieën per dag. Neem contact op als je vragen hebt. Ga vooral slim sporten als onderdeel van jouw complete aanpak. maar begin voorzichtig om blessures te vermijden!


Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...