Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Kies jouw type overgewicht

Wat is jouw type overgewicht - vijf soorten overgewicht

Afvallen in vijf stappen

STAP 1 DE VOORBEREIDING OM AF TE SLANKEN

Als je de oorzaak van het overgewicht niet weet, kun je geen succesvolle oplossing vinden. Je moet eerst kijken wat het probleem heeft veroorzaakt. Dit vraagt om zelfreflectie, echt eerlijk zijn tegenover jezelf, of de ondersteuning inroepen van een coach, vriend, huisarts of een andere begeleider. Zoek je hulp of een klankbord? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

DE OORZAAK VAN OVERGEWICHT

Wij hebben geleerd dat er 6 soorten overgewicht zijn met elk een eigen oorzaak en elk een eigen aanpak.

Overmatig eten
Overgewicht door stress
Overgewicht door te weinig beweging
Overgewicht door Gluten-overgevoeligheid
Overgewicht door het metaboolsyndroom
Veneuze obesitas

Bekijk de afbeelding hieronder voor jouw type.

STAP 2 STEL JE PERSOONLIJKE DOEL

Als je geen doel hebt maakt het niet uit wat je doet, de uitkomst is dan altijd goed. Als je een duidelijk meetbaar doel hebt kun je elke dag bepalen of je op de goede weg bent. Het stellen van een meetbaar doel geeft je richting en nog belangrijker; het geeft je inzicht in de voortgang. Je ziet jezelf resultaten boeken en dat versterkt jouw motivatie om door te gaan. Deze manier van zelf-coaching is niet voor iedereen geschikt, twijfel je? Neem contact met ons op, wij vinden een goede coach voor je.

DEEL JE DOELEN MET JE OMGEVING
Spread-the-word: Ik ga afvallen. Maar vergeet niet jouw SMART-doel ook te delen met je omgeving. Op die manier creëer je support van je partner, je gezin, je vrienden en collega's. Dat heb je nodig, dat helpt, maar jij doet het uiteindelijk zelf. Je omgeving moet begrijpen dat jij koekjes afslaat, een gebakje van een jarige "uitstelt", een keer geen bier gaat drinken (of na 2 overstapt op water). Diezelfde omgeving blijf je informeren, deel ook je voortgang en laat je feliciteren en aanmoedigen. Weet aub dat 50% van Nederland best 5 - 10 kilo minder wil wegen.

STAP 3 RUIM JE HUIS EN JE HOOFD OP

Je hoofd opruimen? Ja, als je een erg drukke en stressvolle periode ingaat kun je misschien beter een andere startdatum plannen, alhoewel je met intermittent fasten beter tegen stress kunt. Je hebt echt je focus en energie nodig om veranderingen in je eten, je voeding en in je lifestyle door te voeren.

Ruim je huis, je auto en vooral je keukenkastjes en koelkast op. Gooi die verleidingen gewoon weg! Je omgeving die uit diezelfde koelkast leeft protesteert misschien even maar uiteindelijk helpt het hen ook. Gezonder eten maakt je gelukkiger (ook daar hebben we bewijs voor :) )

STAP 4 JE NIEUWE LIFESTYLE

Je gaat een paar maanden je voeding en je eetmomenten (het plannen van je maaltijden) aanpassen en wij raden je aan om meer te gaan bewegen en zelfs om slim te gaan sporten. Maak je plan, schrijf het op en deel het weer met je omgeving. Zij weten nu wat jouw doel is, hoe je het meet en op welke manier jij je doel gaat bereiken. Met hun morele support!

COACHING DOOR JE ZELF OF DOOR EEN PROFESSIONAL?
Je eigen doelen stellen, je plan maken, dit controleren en optimaliseren..... Voor de ene persoon is dit prima te doen, een ander heeft er graag hulp bij, een klankbord, een maatje. En die zijn er. Getrainde professionals die alles weten over voeding, beweging en afvallen, en die alle smoesjes al een keer gehoord hebben. Voor de ene een "stok achter de deur", voor de ander een helpende begeleidende hand. Vraag om hulp om jouw doel te bereiken, of bel ons. Steeds meer coaches combineren intermittent fasting met Juvo en supplementen (afslank-ampullen, probiotica, vitaminen, vezels en een detox).

Overzicht vormen obesitas - vijf soorten overgewicht

STAP 5 KIES JOUW SUCCES AANPAK

Er zijn verschillende manieren om af te vallen op basis van intermittent fasting. Er zijn ook verschillende vormen van overgewicht met elk hun eigen oorzaak. Bepaal aan de hand van de bovenstaande afbeelding wat jouw vorm is, onder welk type jij valt en klik hieronder voor meer informatie over onze aanpak met raw whole food, slanke recepten of maaltijdvervangers. Wij hebben verschillende wegen die met succes naar een slanke versie van jou leiden.

1.Overgewicht door teveel eten
2. Overgewicht door stress
3. Overgewicht door te weinig beweging
4. Overgewicht door Gluten-overgevoeligheid
5. Overgewicht door het metaboolsyndroom
6. Veneuze obesitas

Heb je moeite om te kiezen wat jouw "model" is? Neem contact op met een professional of klik op een van bovenstaande links voor meer uitleg.

Wat is jouw BMI

De BMI-waarde is een methode om je mate van overgewicht te meten. 
 
De formule die wordt gebruik om jouw BMI te berekenen is: Jouw gewicht in kilogram gedeeld door jouw lengte in meters in het kwadraat. Bereken jouw BMI met de BMI-calculator

Bij een BMI-waarde van 27 tot 40 kun je zelf met intermittent fasting veel bereiken. Boven de 40 vinden wij dat je eerst naar je huisarts moet of hulp moet zoeken bij een deskundige coach. Fasting werkt ook boven een BMI van 40 maar als je lang te zwaar bent kunnen er complicaties ontstaan waardoor het veiliger en gezonder is om hulp te zoeken.

Een BMI tussen de 18,5 en 25 wordt gezond genoemd. Om cosmetische redenen is het prima om af te vallen. Maar aub gezond is gezond, ga niet lijnen als je een BMI onder de 20 hebt. Start vandaag.

 

BMR Op deze pagina vind je alles over je BMR een belangrijke waarde, naast je BMI, die je helpt bij gewichtsbeheersing.