Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Waarom kiezen voor whole food

Waarom kiezen voor whole food

WAAROM IS WHOLE FOOD ZO GOED?

Je lichaam functioneert zeer efficiënt op whole food. Een dieet met meer whole food zorgt er automatisch voor dat er minder trans-vetten en verzadigde vetten worden geconsumeerd, en dat er meer goede vetten worden gebruikt met omega-3 uit bijvoorbeeld vis en onverzadigde plantaardige vetten. Whole foods zijn ook rijk aan vezels.

Als voorbeeld de volle granen. Rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, phytonutriënten en proteïnen is dit waardevolle voeding die veel goeds doet voor de gezondheid. De switch van wit brood en snelle koolhydraten naar volkoren met langzamere koolhydraten geeft grote voordelen voor bijvoorbeeld hart en vaten, maar ook het risico op diabetes type 2.

Whole food bevat typisch meer smaak, minder calorieën en meer micro- en macronutriënten.

LIEVER WHOLE FOOD ALS VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Het mooie van whole foods is hun rijkdom aan phytonutriënten die zich vaak in de schil van fruit en in de buitenste delen van groente bevinden. Phytonutriënten zijn plantaardige bio-actieve voedingsstoffen die de plant aanmaakt om zichzelf te beschermen. Voor mensen zijn phytonutriënten een schatkamer aan waardevolle stoffen die veel betekenis hebben voor onze gezondheid.

whole food fruit
 
MATRIX VOOR MICRONUTRIËNTEN
In hun natuurlijke omgeving hebben vitaminen, mineralen en phytonutriënten alle hulpstoffen zelf bij zich om goed opgenomen te worden en effectief te zijn voor de mens. De micronutriënten bevinden zich in een goede verhouding in hun natuurlijke matrix van hulpstoffen en vezels. Dus een paar verse biologische tomaten zijn effectiever als een capsule met lycopeen.

Voedingssupplementen zoals multivitaminen worden vaak gekocht als een compensatie voor een ongezonde levensstijl. Per saldo zijn de tekorten bij de gemiddelde consument een potentiële oorzaak voor verschillende ziekten en aandoeningen.

VOORDELEN VAN WHOLE FOOD

Whole foods, ofwel onbewerkte voedingsmiddelen, worden beschouwd als een gezonde en voedzame keuze in een uitgebalanceerd dieet. voordelen van hele voedingsmiddelen in je voeding:

Natuurlijke Voedingsstoffen: Whole foods zijn rijk aan natuurlijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Ze zijn vaak minder verwerkt en behouden daardoor meer van hun voedingswaarde.
Vezelrijk: Whole foods zijn vaak een uitstekende bron van voedingsvezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering, helpen bij het handhaven van een gezond gewicht en kunnen het risico op bepaalde chronische ziekten verminderen.
Langdurige Energie: Complexere koolhydraten in whole foods worden langzamer afgebroken en geven daardoor geleidelijk energie vrij. Dit helpt om pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen.
Lagere Glycemische Index: Whole foods hebben vaak een lagere glycemische index, wat betekent dat ze langzamer worden verteerd en opgenomen in het bloed. Dit kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
Natuurlijke Smaak en Textuur: Whole foods hebben vaak een rijkere smaak en textuur in vergelijking met sterk bewerkte voedingsmiddelen, omdat ze hun natuurlijke eigenschappen behouden.
Minder Toegevoegde Suikers en Additieven: Whole foods hebben doorgaans minder toegevoegde suikers, kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen dan sterk bewerkte voedingsmiddelen.
Beter voor de Spijsvertering: Omdat ze minder bewerkt zijn, zijn whole foods vaak gemakkelijker verteerbaar en kunnen ze leiden tot minder spijsverteringsproblemen.
Meer Voedzaam voor het Geld: Whole foods kunnen over het algemeen kosteneffectiever zijn dan sterk bewerkte alternatieven. Je krijgt meer voedingswaarde voor je geld.
Beter voor het Milieu: Whole foods vereisen vaak minder verwerkingsstappen en hebben daardoor een kleinere ecologische voetafdruk dan sterk bewerkte voedingsmiddelen.
Ondersteuning van de Gezondheid op Lange Termijn: Het eten van whole foods als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kan bijdragen aan een betere gezondheid op lange termijn, waaronder het verminderen van het risico op chronische ziekten. 

HERKENBAAR ETEN
Het lichaam kan goed overweg met voeding in zijn natuurlijke vorm. Het verschil tussen een gebakken aardappel met uien en crème fresh wordt beter verteert en opgenomen als een zak cream and onion chips.

In de USA is de winkel-keten “whole foods” gestart in 1980. Een keten van honderden speciaal-zaken die uitblinken in whole foods. Zij verkopen ook Juvo.