Waarom kiezen voor whole food?

Waarom is whole food zo goed?

Je lichaam functioneert zeer efficiënt op whole food. Een dieet met meer whole food zorgt er automatisch voor dat er minder trans-vetten en verzadigde vetten worden geconsumeerd, en dat er meer goede vetten worden gebruikt met omega-3 uit bijvoorbeeld vis en onverzadigde plantaardige vetten. Whole foods zijn ook rijk aan vezels.

Als voorbeeld de volle granen. Rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, phytonutriënten en proteïnen is dit waardevolle voeding die veel goeds doet voor de gezondheid. De switch van wit brood en snelle koolhydraten naar volkoren met langzamere koolhydraten geeft grote voordelen voor bijvoorbeeld hart en vaten, maar ook het risico op diabetes type 2.

Whole food bevat typisch meer smaak, minder calorieën en meer micro- en macronutriënten.

Liever whole food als voedingssupplementen

Het mooie van whole foods is hun rijkdom aan phytonutriënten die zich vaak in de schil van fruit en in de buitenste delen van groente bevinden. Phytonutriënten zijn plantaardige bio-actieve voedingsstoffen die de plant aanmaakt om zichzelf te beschermen. Voor mensen zijn phytonutriënten een schatkamer aan waardevolle stoffen die veel betekenis hebben voor onze gezondheid.


whole food waarom

Matrix voor micronutriënten

In hun natuurlijke omgeving hebben vitaminen, mineralen en phytonutriënten alle hulpstoffen zelf bij zich om goed opgenomen te worden en effectief te zijn voor de mens. De micronutriënten bevinden zich in een goede verhouding in hun natuurlijke matrix van hulpstoffen en vezels. Dus een paar verse biologische tomaten zijn effectiever als een capsule met lycopeen.

Voedingssupplementen zoals multivitaminen worden vaak gekocht als een compensatie voor een ongezonde levensstijl. Per saldo zijn de tekorten bij de gemiddelde consument een potentiële oorzaak voor verschillende ziekten en aandoeningen.

Herkenbaar eten

Het lichaam kan goed overweg met voeding in zijn natuurlijke vorm. Het verschil tussen een gebakken aardappel met uien en crème fresh wordt beter verteert en opgenomen als een zak cream and onion chips.

In de USA is de winkel-keten “whole foods” gestart in 1980. Een keten van honderden speciaal-zaken die uitblinken in whole foods. Sinds kort ook in de UK.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...